oliviaelli

Älska dig själv som din nästa

"Jag kan inte, jag klarar aldrig det."
"Vad kommer alla andra tycka om mig om jag gör såhär?"

Jag undrar hur många gånger de tankarna flugit runt i mitt huvud. Men egentligen, varför kan vi inte tro på oss själva? Och varför bryr vi oss så mycket om vad alla andra tycker och tänker om oss? Det kan handla om enkla saker som att räcka upp handen i klassrummet, köpa nya kläder eller våga säga vad man tycker. Man är rädd att bli utskrattad eller att bli nertryckt. Men varför egentligen?

Jag har själv verkligen fått jobba med min självkänsla och mitt självförtroende jättemycket. Jag har stundtals hatat mig själv och hur jag är. Det är inte ofta jag använder det uttrycket "hata" för att det är ett så starkt ord. Ett tag var jag superrädd att folk skulle tycka jag var tråkig så jag tog på mig en roll som "den roliga". Det slutade tyvärr med att jag inte orkade mer. En annan sak, så har jag väldigt lätt för att rodna och jag har alltid tyckt att det har varit jättejobbigt och har alltid funderat på vad folk tycker om mig. Men nu har jag börjat må bättre i mig själv och orkar inte bry mig längre. Man måste helt enkelt jobba med det man tycker är jobbigt.

Jag tror det handlar om att man är rädd för att bli ensam, att man är rädd för att inte bli omtyckt. Man är rädd för att inte duga som man är och blir osäker. Om jag ska vara ärlig så är det bara lite hjärnspöken som lurar dig för det finns alltid någon för alla. Det finns alltid någon som tycker om dig även om du inte ser det. Som exempel, om dina vänner hugger dig i ryggen eller fryser ute dig så finns det alltid andra att umgås med. Tappa aldrig hoppet för det finns ALLTID någon som tycker om dig för att du är du, glöm aldrig det. Du är inte ensam.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Här är mina tips för att må bättre i sig själv!

♥ Sluta snacka skit - För visst mår man bara dåligt efteråt? Och hur roligt skulle det vara om någon sa sådana saker om dig? Man kan ju alltid tänka saker, men det kan man hålla för sig själv. Man kan inte tycka om alla!

♥ Umgås med dom du trivs med och tycker om - Känn dig aldrig tvungen att vara i en krets där du inte mår bra.

♥ Behandla alla som du vill bli behandlad själv - Ja, det säger ju säg självt.
 
♥ Våga utmana dig själv -  Du avgör vad utmaningar är för dig. Prata bland folk, säga vad du tycker. Våga ta kontakt med den du spanat in, för vad är det värsta som kan hända? Om den inte känner detsamma, okej visst fine, då kanske det är lite jobbigt men försök tänk att det finns det tusen åter! If you never try, you'll never know.

♥ Sträck på dig och le - 
Allt blir så mycket lättare och allt blir så mycket bättre om du försöker vara positiv.

♥ Skaka av dig onödiga saker som du blir nedstämd av -
Försök att inte övertänka som till exempel, vad du gjorde för fel den gången och vad du kunde gjort bättre/istället för det du tänker på är historia nu och du lever inte där längre.

♥ Va stolt över dig och var dig själv för att du är du och ingen annan.

Sitter just nu och tänker om jag verkligen ska publicera det här inlägget. Jag tänker på vad alla andra ska tycka om det. Men vet ni vad? Jag gör det för att jag vill det.
 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas