oliviaelli

Val av gymnasieprogram och framtidsdrömmar

Att veta vad man ska göra i framtiden är svårt för väldigt många och val i livet. Jag kände så när man skulle välja gymnasieprogram i nian: "Ska jag gå detta? Blir jag låst till ett visst arbete om jag går den här linjen? Kanske är bäst att gå ett högskoleförberedande.. Men jag vill ju ha roligt i skolan också nu när jag får chansen?"

Som många vet valde jag, efter om och men, en praktisk linje. Det var lite läskigt att börja i en ny stad men har alltid varit lite upptäckare av mig så gav det en chans! Jag fick dock ofta höra att jag skulle få svårt att få jobb och om jag ångrade mig, så skulle det vara kört. Det tycker jag är fel att säga för man får en bra utbildning, har roligt och i värsta fall kan man läsa upp om det nu vore så. Är man driven så kan man jobba med vad man vill i framtiden, gymnasievalet är inte livsavgörande! 

Så till alla er som ska välja till gymnasiet i år eller längre fram: Välj det DU vill! Gå inte något för att dina kompisar ska det, du ska göra detta för din skull. Jag kände ingen i min klass på min nya skola flera mil ifrån staden jag växt upp i, men det stoppade inte mig. Att våga var det bästa jag gjort i mitt liv och jag har växt så så mycket som person. VÅGA!

Nu när jag är 18, myndig och "nästan vuxen" så har jag börjat tänka på vad jag ska göra efter skolan. Jag lyssnade på Hanna Fribergs och Ellinor Löfgrens pod "måndagspepp" i helgen och insåg faktiskt vad jag egentligen vill göra med mitt liv (lyssna på poden, sjukt bra!!)  Det är så mycket jag vill göra och uppleva, jag vill passa på när jag är ung innan det är försent.

Frisör kommer jag bli alla gånger bara för att det är så himla roligt och för att jag älskar att jobba med olika människor! Men jag vill också resa och se världen. Jag ska som sagt redan i sommar iväg själv med människan jag tycker om mest och det ska bli så mysigt och roligt, längtar snart ihjäl mig hihi. Det finns så mycket mer jag vill göra men om jag skulle skriva det här, skulle ni få läsa i en evighet haha! Vi får väl se vart jag hamnar. :)

Vad har ni för framtidsdrömmar?1 april 2015 15:00 | inspo |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas