oliviaelli

Det där med att livet alltid ska vara perfekt

"Kom ihåg hur långt du har kommit. Hur många hinder du har hoppat över, hur många rädslor du har övervunnit." Detta är något jag behöver intala mig själv lite oftare. Det är en stressig tid nu - Skolarbeten ska in, pengar ska tjänas och träningen ska utföras. Man ska spendera tid med nära och kära och gärna vara tillgänglig hela tiden. Och vila ska man hinna också, det får man inte glömma. Vilket jag är duktig på att göra. Glömma att vila.

Jag ska vara ärlig mot er och inte sticka under stol med saker. Det enda som har snurrat i mitt huvud den sista tiden är "Prestera, prestera, prestera". Jag är en sådan person som tar på mig allt för mycket och nu har det blivit för mycket. Ett tag jobbade jag varje helg och tränade väldigt mycket men nu för ett tag sedan började jag förstå vad som höll på att hända. Jag är bara så himla trött dygnet runt. Det spelar ingen roll hur mycket jag sover, jag är helt utarbetad ändå. Jag upplever många jobbiga känslor just nu, jag vet knappt vad som är upp eller ner. Jag vill bara prestera så bra som möjligt, för det vill man ju. Bli framgångsrik. Men är det ens värt det när ens hälsa får stryk?

Jag vill inte måla upp en låtsasvärld för er, det är inte jag. Jag vill inte låtsas som att livet är perfekt när det faktiskt inte är det. Jag anser att många bloggar (inte alla) och sociala medier bidrar väldigt mycket till psykisk ohälsa idag eftersom vi bara visar det som är bra i våra liv. Jag vill inte ha en sådan blogg, jag vill kunna visa allt bra i mitt liv men också när jag känner mig som svagast. Jag vet att många av er som läser detta också är trött på att känna så, att man förväntas vara på topp hela tiden. Men det är tillåtet att känna att man inte alls är okej.

Åker hem från skolan nu eftersom min allergi har blivit värre och jag kände ingen ork. Ska hem och kurera mig så får vi se sen. Glöm inte att ta hand om er!

    

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas