oliviaelli

Kategori: livet som frisör

"En klick pastell"Igår var en stor dag och jag fick äntligen genomföra mitt gymnasiearbete. 
På frisör & skönhet&hälsa-programmet så har vi en visning där vi stylar modeller - Jag stod för klipp, färg och hårstyling.
Vårt tema var pastell och allt gick väldigt bra! Är så himla nöjd med min insats. xx

Gårddagens skäggklippningIgår ställde pappa upp som träningsmodell i skäggklippning! Behöver öva lite inför delprovet så det är roligt med frivilliga.
Blev ett väldigt bra resultat och kunden var också nöjd. Tur att skägg växer fort för då hinner jag träna ett par gånger innan provet, hihi. xx

några förändringar

Ska jag göra en förändring på en kund tycker jag att det är väldigt roligt med före- och efterbilder! Här är några färger jag gjort den sista tiden.
Är ni sugna på att göra er fina i håret så tveka inte på att höra av er! Ni är mer än välkomna.

Bild 1; En utvättad färg med utväxt -> En ny fräsch violett färg & botten!
Bild 2; En utvättad färg med utväxt -> Uppfräschning av nyans med något rödare ton + färgad utväxt. Framförallt mer glans!
Bild 3; Blonda slingor -> En mörkare och varmare färg. 


Onsdag

Hej sötisar!! Onsdag = kundpass på skolan. Idag stod en utväxtfärg och en herrklippning på schemat som jag tog mig igenom galant!
Slutade klockan tre, köpte en kaffe och satte mig sedan på tåget.

Nu är jag hemma och ikväll ska jag och Lova träna.

Vi ska prova på ett pass som heter EFIT (Effektiv Funktionell Intensiv Träning), vi får väl se hur det går! Puss puss.

"My mood depends on how good my hair looks"

 

Kikade runt på weheartit efter lite inspiration, det finns verkligen så mycket man vill testa själv och på sina kunder!!
Tycker det är himla roligt med färg och volym är inte helt fel heller.

Allt i från den riktigt kalla blonda tonen till mörka färger med olika nyanser i.. Är sugen på en liten förändring själv, vi får väl se vad det blir!

Tillbaka på salongen +

Godkväll! Vilken dag det har varit, har haft så roligt! Har gjort en hel del bl. a. tvättat ur en färg på en kund, rullat permanent och övat appliceringsteknik.
Slutade vid åtta och kom hem för en stund sedan. Är helt färdig nu så ska krypa ner och ladda upp för morgondagen. Har dock ingen praktik imorgon eftersom jag ska till läkaren! 

Vi hörs imorgon, kisses x / O

PS. Tack för den fina kommentaren angående min nya frisyr, blir så glad! 


Kundpass och APL +

Goddag alla fina! Har haft en toppendag med kundpass och APL-genomgång. Började kl 9 med att gå igenom praktikpärmen, regler etc inför kommande torsdagar och fredagar!
Så himla roligt att ha praktik två dagar varje vecka, nu börjar yrket att kännas på riktigt!! (Om ni är sugna på att komma till mig på salongen så är det bara att slå en pling.)

Vid tolv hade jag en klippkund som gick finemang och avslutade dagen med lite permanentrullning. Nu är jag hos Claes och vi ska gå bort till macken och se om vi hittar något gott.
Imorgon gäller praktik, mycket spännande! Puss puss.

Upp